שאלות ותשובות

כל מה שרציתם לדעת והתביישתם לשאול

לוקרים- איך זה עובד ?

השימוש בלוקרים במועדון הכושר Bfit הוא על בסיס יומי, שזה אומר שבסוף היום אנחנו פותחים את כל הלוקרים , והאחריות לפנות את הלוקר שלכם בתום האימון לפני שהולכים הביתה, היא עליכם . מנעול ללוקר תוכלו לרכוש בקבלה.

 האם יש לכם מים המועדון או להביא ?

ברור שיש לנו. במועדון ישנם 2 קולרים:  ,בכניסה למועדון ( מתחם הקבלה) ובקומת הפילאטיס . 

כמה זמן לפני שיעור צריך להגיע ?

אנחנו ממליצים להגיע 5 דק לפני , להתארגן ולתפוס לך את הפינה שלך . לצערנו לא תותר כניסת מאחרים לאחר תחילת השיעורים , מתוך התחשבות בשאר המתאמנים ובמדריך.

האם יש מנוי לשיעורי סטודיו בלבד?

כן בוודאי מי שמעונין רק בשיעורי הסטודיו יכול לרכוש מנוי לשיעורי הסטודיו בלבד. אבל….לתפיסתנו,שיעורי הסטודיו והעבודה במתחם הBOX שלנו עובדים הכי טוב ביחד!  . אין כמו לבוא לפני שיעור לחימום קצר על מכונות האירובי או לחילופין – אחרי אימון קשה להצטרף לשיעור מתיחות. מי שהמציא את זה -גאון!

האם נתן להעביר את המנוי הלאה?

כן ניתן להעביר את המנוי לאדם אחר בתנאי שהוא לא היה מנוי שלנו ב6 חודשים האחרונים , בתשלום של דמי העברה 150 ש״ח . במידה ומעבירים את המנוי לבן משפחה מקרבה ראשונה העברת המנוי היא ללא תשלום.

האם יש צורך באישור רופא כדי להתאמן במועדון ?

בעקבות החוק החדש , כל חבר מועדון יידרש לחתום על הצהרת בריאות לפני כניסתו לאימון הראשון . ללא אישור זה לא תתאפשר כניסה למועדון .

האם יש אפשרות להקפיא את המנוי ?

בוודאי ! במנוי שנתי ניתן להקפיא את המנוי מנימום 14 יום ומקסימום עד חודש ללא תשלום מסיבה רפואית בלבד! (בצירוף אישורים רפואים והודעה מראש .מעבר לזה זה כבר עליכם.

הקפאת מנוי עקב שירות מילואים תתאפשר ללא תשלום וכנגד המצאת אישור מילואים בר תוקף.

לא תינתן ולא תתאפשר הקפאת מנוי רטרואקטיבי.

האם אני יכולה להתאמן כשאני בהריון ?

קודם כל עליך לבדוק עם הרופא שלך שזה בסדר ואם יש אישור מהרופא אז בוודאי.

האם אפשר להביא ילדים למועדון ?

למועדון לא ניתן להכניס ילדים – קחו את הזמן הזה במועדון ותשקיעו בעצמכם!

האם ניתן לבטל מנוי ?

כן. בהתאם לחוק הגנת הצרכן

מה כדאי ללבוש לאימון?

אנחנו ממליצים ללבוש בגד מנדף זיעה נוח לפעילות וכמובן נעלי ספורט.

האם יש אימונים למתחילים?

האימונים שלנו לא מחולקים לרמות , אלא לסגנונות – כדי שתמצא את הסגנון שמתאים לך עם המורה שמעיף אותך לעבר המטרה שלך, ושם כבר תגלה שגבולות היכולת מתגמשים … אתם תמיד מוזמנים לקבוע פגישה עם מנהלת המועדון שלנו שתעזור לכם לבנות תוכנית אימונים .

מאיזה גיל אפשר להתאמן במועדון ?

אפשר להתחיל להתאמן במועדון החל מגיל 11 . כאשר מגיל 11 עד 15 אימוני הנוער מחולקים לימים ושעות קבועים

מה קורה עם אני ממש לא בכושר?

מה שמעולה במועדון שלנו הוא שכל אחד יכול למצוא את האימון שמתאים לו, לא משנה באיזה רמת כושר הוא נמצא . עם כל אימון נוסף הביטחון שלך יעלה והתוצאות גם כן , אז אנחנו ממליצים שגם אם אתה לא בכושר תגיע, ותתאמן בהתאם ליכולת שלך מילה שלנו זה רק ישתפר . מעבר לזה המאמנים שלנו הולכים איתך יד ביד ויבנו לך תוכנית כושר בהתאם לצורך שלך ולכושר שלך.

במה שונים שיעורי הסטודיו והBOX מהעבודה בחדר הכושר עצמאי ?

שיעור הוא מסגרת שמחייבת אותך להיות שעה שלמה בפעילות ולקבוצה יש כוח מאוד ממריץ ומאתגר. בשיעורים עובדים גם על תחומים כמו כוח גמישות ועוד  לעומת אימון בחדר הכושר שאתה מתאמן לבד ללא הדרכה.

האם יש לכם שיעורים וירטואליים ( שיעורים המוקרנים על מסך)?

עם כל הכבוד לקידמה אין תחליף למדריך בזמן אמת – מה קורה למתאמנים שיש להם מגבלות פיזיות שונות וזקוקים להדרכה והכוונה? אנחנו לא מאמינים שניתן לבצע שיעור ע״י צפייה במסך , לכל מתאמן יש הצורך שמאמן יוודא שאכן הוא מבצע את התרגילים בצורה נכונה על מנת למנוע פציעות. ואנחנו מאמינים ביחס אישי .

.האם כל סוגי הפעילות הגופנית מעניקים יתרונות דומים?

כל סוגי הפעילות הגופנית יגרמו לכם הנאה. פעילות גופנית יומית שמבוצעת בעצימות נמוכה, מספקת יתרונות בריאותיים ומקטינה את הסיכון ללקות במחלות לב כלליות. אולם רק פעילות גופנית קבועה, ממושכת ועצימה כמו הליכה מהירה, ריצה, אופניים, תשפר את יעילות פעילותן של מערכת הלב והריאות. ותגרום לשריפת קלוריות עודפת.

פעילויות אחרות עשויות לספק לכם יתרונות נוספים, כמו שיפור הגמישות וחיזוק השרירים, תלוי כמובן באופן בו הן מבוצעות.

האם פעילות גופנית גורמת לשומן להפוך לשריר?

הדבר נראה כך למראית עין. אך בלתי אפשרי להפוך רקמה מסוג מסוים לרקמה מסוג אחר, ועל כך שומן אינו יכול בשום אופן להפוך לשריר , ולהפך.

האם פעילות גופנית גורמת לעייפות?

נהפוך הוא ! ככל שאתם מעלים את רמת הכושר הגופני , כך הפעילות הגופנית מעניקה לכם תחושה אנרגטית גבוהה יותר.

פעילות גופנית קבועה ומתונה תעזור לכם בהפגת עייפות ובהפחתת המתח.

האם הזמן המועדף לביצוע פעילות גופנית הוא בשעות הבוקר?

הדבר נכון רק אם אתם נהנים מכך. אין כל משמעות לשעה ביום שבה אתם מתאמנים, הימנעו מפעילות גופנית עצימה סמוך לשינה, משום שהדבר עלול לגרום לקשיי הירדמות.

התאימו את מועד הפעילות הגופנית לסדר יומכם, ולאפיון הביולוגי שלכם (טיפוס בוקר או טיפוס לילה)

האם עליות משכיבה לישיבה ( כפיפות בטן ) יעזרו לי להיפטר מעודפי השומן בבטן?

בהחלט לא. לא ניתן למקד הפחתת שומן למקום ספציפי בגוף. כאשר מאבדים שומן באמצעות שילוב של דיאטה ופעילות גופנית, תהיה הירידה פרופורציונלית בחלקי הגוף השונים. עליות משכיבה לישיבה, או כל פעילות כוח אחרת, תגרום לחיזוק השרירים שמתחת למעטה השומן.

צריך להתאמן כל יום כדי שהספורט יהיה יעיל להרזיה?

לא. בפעילות כוח לצורך שמירת מסת שריר וחיטוב ניתן להסתפק בפעמיים – שלוש פעמים בשבוע.

אימונים אירוביים גם הם אינם נדרשים יומיומית – ככל שעושים אותם יותר פעמים בשבוע, אפשר לאכול יותר, אבל גם אם מבצעים אימונים אירוביים שלוש – ארבע פעמים בשבוע, השפעתם ניכרת.

האם דרגות קושי שונות בפעילות גופנית מסוימת, משפיעות על מספר הקלוריות הנשרפות?

כן. שריפת הקלוריות לכל דקה של פעילות תלויה גם בדרגת הקושי של ביצועה. לדוגמה, בכל דקה של הליכה במהירות של 7 קמ"ש נשרוף יותר קלוריות מאשר בדקה של הליכה במהירות של 6 קמ"ש.

עם זאת, בהליכה של אותו המרחק במהירויות שונות, נשרוף בסופו של דבר את אותו מספר קלוריות רק ביותר זמן.

האם כדי לשרוף יותר קלוריות כדאי לעשות פעילות בעצימות קבועה או משתנה?

מבחינת שריפת הקלוריות אין כמעט הבדל בין פעילות קבועה או משתנה בעצימותה. כאמור, שריפת הקלוריות בפעילות היא פונקציה של העבודה שהושקעה בסך – הכל. עם זאת, המשחק בעצימות מזרז ומעצים את בניית הכושר הגופני, שיאפשר לנו לשרוף יותר קלוריות בפעילויות עצימות.

האם גם באימון כוח שורפים שומנים?

אמנם בפעילות כוח ישנה עלייה גדולה בדופק, אבל שומנים כמעט אינם משמשים מקור אנרגיה לפעילות כוח. הסיבה לכך היא שעלייה בדופק נובעת בעיקרה מהעלייה בהתנגדות כלי הדם לפעולת הלב ולא מהגדלה משמעותית בצריכת החמצן כמו בפעילויות האירוביות שורפות השומנים. עם זאת, לפעילות כוח יש השפעה עקיפה על הגברת שריפת השומנים בשאר שעות היום, מפני שהיא יכולה לגרום לעלייה משמעותית במסת השריר, שקצב שריפת הקלוריות שלה גבוה יחסית גם לצורך הקיום הבסיסי שלה עצמה.

האם זה נכון שפעילות כוח לא שורפת קלוריות?

כל עבודה שהגוף עושה שורפת קלוריות, רק שבפעילות כוח מקור רוב הקלוריות הנשרפות הוא פחמימות ולא שומנים. סך הקלוריות הנשרפות בפעילות כוח בדרך כלל נמוך מזה שנשרף בפעילות אירובית.